RSS Feed

Vitaminski šok

Posted on

Šta je bolje od divne, lagane salatice koja i lepo izgleda, pri tom divno miriše, ukus joj je izvanredan, a da utisak bude potpun – we eat with out eyes first – veoma je živih boja u izvanrednoj kombinaciji tekstura…

Može kao predjelo, može kao prilog uz glavno jelo, a može i sama za sebe, kao lagani obrok...

Sastojci (za 4 osobe željne svežine):

  • Pola manje glavice crvenog kupusa
  • 75g oraha
  • 4 drške celera
  • 3 šargarepe
  • 3 krastavca
  • 1 glavica kelerabe
  • 1 kisela jabuka
  • 1 limun
  • malo seckanog peršuna
  • so, biber
  • malo majoneza ili maslinovog ulja

Priprema – ništa lakše:

  • Sitno iseckati kupus, celer, kelerabu, i orahe.
  • Narendati šargarepu, krastavac, jabuku.
  • Sve pomešati i preliti dresingom od majoneza (ili maslinovog ulja), limunovog soka, soli i bibera.
  • Posuti seckanim peršunom pre služenja.

Sve boje sveta na jednom tanjiru...

Advertisements

8 responses »

  1. Draga Gemina,

    Vidim da si danas obavila četiri nova recepta — koja su prava poslastica“

    Mali savet: pronađi ritam kojim ćeš pisati (tekst na dan, dva puta nedeljno, jednom nedeljno…) i drži se toga, navikni posetioce na isti ritam, kao što bebu navikavaš kada da jede.

    Neki ljudi su se pretplatili da mejlom dobiju obaveštenje kada izađe novi recept, neki RSS-om, neki prosto dođu na sajt. Navikni ih na ritam.

    Naravno, to ne znači da tekstove/recepte ne možeš da napišeš kad želiš, recimo vikendom kad imaš vremena, ali izabereš opciju odloženog objavljivanja: „post schedule“. Recimo, danas si imala vreena, napisala čestiri recepta i mogla si da staviš da jedan bude objavljen danas, jedan u utorak, pa u četvrtak, pa u subotu — to bi bio ritam ;).

    Iako sam početnik, držim se toga da objavim tekst bar jednom nedeljno i uvek u isto vreme (schedule). Pošto sam pratio nuklearnu krizu u Japanu, išao je specijal svaki dan, ali nikad više od jednog teksta. Balans.

    Pozdrav od Ivana

    Odgovor
    • Hvala na savetima, Ivane, ali kako sam po prirodi pre impulsivna nego planer, tako, haoticno, pristupam i vecini stvari u zivotu… trenutak inspiracije, ili cega vec…
      Znam da je tvoj savet veoma pametan, i bilo bi vise nego preporucljivo da ga i poslusam. Svakako cu pokusati, ali… poznajuci sebe… 🙂

      Odgovor
      • Svakako nisam ekspert, samo lično mišljenje. Navika je dobra stvar. 😉

        Gemina, napišite četiri teksta i sutra, i onda impulsivno uključite „schedule post“ opciju za svaki tekst i narednih nedelju-dve — ne brinete oko pisanja, već gledate komentare.

  2. A sta cu sa nestrpljenjem? 😀
    (I mozemo li persiranje da preskocimo?)

    Odgovor
    • Videh da sam malo na „ti“: kao kolega bloger — koleginici blogerki, a malo na „vi“: skrušeno pred autoritetom s kuhačom ;).

      Nestrpljenje dolazi od blog-godina (nešto kao pseće godine), ja sa 2,5 meseca bloga sam kao dvogodišnje dete koje uzima i stavlja sve svuda i istražuje (znamo već Frojdove faze ranog razvoja). A kod tebe, draga Gemina, presečena je pupčana vrpca, desio se prvi plač novorođenčeta, jako važan trenutak čime se prvi put pokreću do tad nekorišćena pluća.

      Želim srećno detinjstvo i odrastanje! 😉

      Odgovor
  3. Dobro te našao!
    Probao nisam, no makar „nahranih“ se njenom lepotom.
    Valjda dovoljno-za početak.
    Odličan blog za gurmane i sladokusce.

    Odgovor

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: