RSS dovod

Kvazi-meksička salata sa čipsom

Posted on

Tražeći ideje za neke posne recepte, našla sam gomile nekih „meksičkih mešavina“ koje se svode na kukuruz, pasulj i tunjevinu, i onda sam tražila nešto drugačije, i razmišljala šta bi to još „meksičko“ što bi moglo da se doda, a da ide u salatu, i da je posno – i onda su mi tortilje pale pa pamet, pa sam tako i došla do ovog recepta, kombinacijom ideja i već postojećih recepata.

Ne vidi se šarenilo, od čips-dekoracije, ali verujte na reč...

Sastojci:

  • 6 pečenih crvenih paprika
  • 300g kukuruza šećerca
  • 200g čipsa (ja sam kombinovala obični i tortilja-čips)
  • 2 tunjevine
  • 200g kiselih krastavčića
  • 200g dimljenog posnog kačkavalja
  • 100g posnog majoneza
  • 100g posne pavlake
  • so, biber, čili

Priprema:

  • Paprike iseckati na štapiće ili ih iscepkati, dodati kukuruz, iscedjenu tunjevinu, sitno seckane krastavčiće i kačkavalj.
  • Rukama izmrviti čips i tortilja čips i dodati mešavini (ostaviti malo za dekoraciju odozgo)
  • Sve promešati, pa dodati majonez, malo po malo… da ne bude previše bela od majoneza ni previše suva.
  • Isto tako, dodati samo malo pavlake, čisto da ukus bude „puniji“.
  • Začiniti – so, biber, čili… šta god vam se učini da može da popravi kombinaciju…
  • Servirati sa mrvljenim čipsom odozgo – kao na slici – ili još kreativnije, ako pustite mašti na volju…

Opcije: crveni pasulj, sveža paprika, umesto posnog – pravi kačkavalj, i majonez, malo senfa možda… ma bilo šta što volite 🙂

Spremno da se zaroni...

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: